WEL OF NIET OVERNACHTEN?

Is uw kind klaar voor een voetbalkamp met overnachten of slaapt hij/zij liever thuis? Er zijn verschillende argumenten die pleiten voor een voor een overnachtingskamp. Kinderen op voetbalkamp zijn in het begin nog op zichzelf. Zij moeten gaan beslissen wat ze gaan dragen, wat ze gaan eten en aan welke activiteiten ze gaan deelnemen. Natuurlijk beslissen begeleiders en trainers dit met hen, maar de voetballers zullen al snel leren dat ze zelfstandig beslissingen kunnen nemen. Daarmee ontwikkelen ze zelfvertrouwen en worden zelfstandig. Redenen om te kiezen tussen een voetbalkamp (met slapen):

Ontwikkelen van sociale vaardigheden

Natuurlijk is één van de grote voordelen van een voetbalkamp dat kinderen sociale vaardigheden ontwikkelen. In een goed kamp, zal een goede begeleider ervoor zorgen dat elk kind wordt opgenomen tijdens de activiteiten en op een positieve manier in contact komt met anderen. Zo leren ze het geven en nemen in een groep en daarnaast leren ze samenwerken en rekenen op anderen en wat wellicht nog belangrijker is; dat de anderen ook op hen zullen rekenen.

‘Iets eenvoudigs als de schoonmaak of corvee is er niet alleen om de verblijfplaats schoon te krijgen, maar ook om de teamsfeer en samenwerking te bevorderen.’

 

Respect en zorg
Een voor de hand liggend voordeel van een voetbalkamp met overnachten is dat kinderen duurzame vriendschappen maken. Deze vriendschappen zijn vaak uniek en extra bijzonder, omdat kinderen de echte persoonlijkheden van elkaar zien. Kinderen en trainers komen uit alle hoeken van Nederland, België en andere landen en leren anderen te zien vanuit een verschillend perspectief. Kinderen worden geaccepteerd om wie ze zijn en niet hoeven te worden beoordeeld op wat ze dragen, waar ze goed in zijn, of hoe ze eruit zien. Dit komt omdat in een voetbalkamp respect en zorg belangrijker zijn dan materialistische zaken.

Ontwikkelen van zelfvertrouwen
Aanleren van vaardigheden bij elke activiteit is een groot voordeel. Door te worden blootgesteld aan creativiteit, sport en recreatie hebben de voetballers plezier en ontwikkelen zelfvertrouwen. Ze leren ook vaardigheden die zij kunnen voortzetten en genieten hier wellicht de rest van hun leven van.

‘Een voetbalkamp (met slapen) geeft kinderen extra plezier, ontwikkeling en vrienden. Maar kies bij een overnachtingskamp wel voor een professionele en zeer ervaren organisatie met geschoolde begeleiding.’

Waarom wel overnachten

Waarom (nog) niet overnachten

Top 3 aanbieders

4.7/5
4.5/5
4.2/5
Voetbalkamp Info
Logo

organisatie AANMELDEN

KAMP AANMELDEN