WAT MAAKT EEN VOETBALKAMP EXTRA LEUK?

Natuurlijk komen kinderen naar een voetbalkamp om te voetballen, maar daarnaast moeten kinderen natuurlijk ook veel plezier kunnen maken. Zo vinden veel kinderen (en ouders) dat er een goede balans moet zijn tussen voetbal en plezier. Een goed animatieprogramma is dus erg belangrijk op een voetbalkamp. Daarnaast is de aanwezigheid van een profvoetballer ook een extra FUN factor voor de kinderen.

Op avontuur en ontdekking zonder digitale hulpmiddelen

Kinderen hebben door de drukte steeds minder te maken met de natuur. Onderzoek in de VS heeft uitgewezen dat een kind gemiddeld 5 en half uur per dag met een elektronisch medium (computer, televisie, spelcomputer etc) bezig is. Dit baart veel ouders zorgen. In Nederland is dit wellicht iets minder, maar bedenk hoe vaak uw kind voor de tv of achter de computer zit…

Vriendschap

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen, ongeacht de leeftijd, die op zomer- of voetbalkamp gaan, zich eigenschappen aanleren om sneller vriendschappen te sluiten. Kinderen die op zomerkampen geweest zijn blijken later onafhankelijker te worden en tonen meer leiderschapskwaliteiten.

Positieve risico’s durven nemen

Kinderen leren omgaan met het nemen van risico’s tijdens een voetbalkamp en leren zo in te zien dat het nemen van risico’s niet perse negatief is. Kinderen die positieve risico’s durven nemen, blijven doorgaans weg van negatieve risico’s.

Tijd om te spelen

In de afgelopen 18 jaar hebben kinderen wel tot 12 uur vrije tijd per week verloren, waarvan er 8 aan buiten spelen besteed werd! Dit komt onder andere doordat kinderen langer naar school gaan, meerdere sporten beoefenen en verder van school wonen. Onderzoek heeft laten zien dat kinderen niet meer weten hoe ze moeten spelen, hoe ze spontaan moeten zijn en hoe ze met hun verbeelding en fantasie om moeten gaan. Op zomer- en voetbalkamp wordt deze tijd teruggehaald en leren kinderen opnieuw te spelen.

Top belevenissen op een voetbalkamp

Top 3 aanbieders

4.7/5
4.5/5
4.2/5
Voetbalkamp Info
Logo

organisatie AANMELDEN

KAMP AANMELDEN