Hoe kies je een voetbalkamp?

Hoe kiest u het beste voetbalkamp voor uw kind?

Net als in andere branches zijn natuurlijk ook in deze branche niet alle aanbieders gelijk. Er zijn aanbieders die er professioneel mee omgaan; zij werven de beste trainers, hebben een goede locaties, materialen, hebben een kantoor met helpdesk om uw vragen te beantwoorden. Zij besteden aandacht aan de juiste trainingsoefeningen en schrijven draaiboeken met leuke animatie. Deze bedrijven zijn vaak het hele jaar bezig om de voetbalkampen professioneel, veilig en leuk te maken.

Daarnaast zijn er ook aanbieders die het meer in de hobbysfeer doen met een paar kampen per jaar. Zij doen het naast hun gewone werk. Zij kunnen er veelal wat minder tijd en aandacht in stoppen. Deze aanbieders zijn over het algemeen wat kwetsbaarder en kunnen wat minder professioneel werken. In sommige gevallen zijn deze aanbieders wel weer voordeliger qua prijs.

Naast het onderscheid tussen een professionele organisatie en een aanbieder die meer hobbymatig werkt zijn er nog een aantal belangrijke punten waarop aanbieders verschillen.

Met of zonder overnachten

Moet uw kind wel of niet overnachten op een voetbalkamp? Er zijn verschillende voordelen als u kiest voor een overnachtingskamp. Kinderen die hier aan deelnemen zijn meestal in het begin nog op zichzelf, soms voor de allereerste keer in hun leven. Zij moeten gaan beslissen wat ze gaan dragen, wat ze gaan eten en aan welke activiteiten ze gaan deelnemen.

Natuurlijk beslissen begeleiders en trainers dit met hen, maar in wezen zullen de voetballertjes al snel leren dat ze zelfstandig beslissingen kunnen nemen en als gevolg daarvan ontwikkelen ze zelfvertrouwen en worden zelfstandig.

Redenen om te overnachten:

♦ Vergroot zijn/haar zelfredzaamheid
♦ Vergroten zelfvertrouwen
♦ Een echt vakantiegevoel
♦ Meer binding met vrienden
♦ Oneindig veel plezier

Redenen om (nog) niet te overnachten:

◊ Gedrag van uw kind is nog te jong
◊ Uw kind heeft moeite om ergens anders te slapen
◊ Hij of zij redt zichzelf (nog) niet alleen
◊ Is duurder dan dagkamp
◊ Ouder/verzorger kan het (nog) niet aan

Prijs kwaliteit verhouding

Wat is duur of niet duur als het gaat om uw kind? Dat is voor voetbalkampen.info natuurlijk lastig in te schatten. Goedkoop hoeft niet perse slecht te zijn en duurder niet perse beter. Het is goed om zelf te bepalen wat u belangrijk vindt bij de prijs kwaliteit verhouding. Een wat grotere organisatie heeft vaak meer ervaring maar ook meer kosten omdat hun medewerkers het hele jaar bezig zijn met programma, kwaliteit, communicatie, het hebben van een helpdesk etc.

Ook zullen zij wat meer tijd besteden aan de selectie van trainers. Dat maakt de kans dat de prijs/kwaliteit verhouding goed is en dat ziet u terug aan het plezier dat uw kind beleefd. Aan de andere kant kan een voetbalkamp, geleid door iemand die dat leuk vind, ook best goed zijn. Ook al is het meer hobby dan professie. Dat is vaak moeilijk te onderzoeken, omdat zij het ene jaar wel een kamp aanbieden, maar het volgend jaar niet meer (door bijvoorbeeld tegenvallende opkomst o.i.d).

Wat is belangrijk bij de keuze
voor een voetbalkamp:

 

♦  Wel of niet blijven overnachten?

♦  Kies een organisatie met ervaring

♦  De prijs/kwaliteit verhouding

♦  Hoe wordt er geselecteerd op trainers?
(deze maken het verschil!)

♦  Loop geen financieel risico (aangesloten SGR)

♦  Hoe ver bent u bereid te rijden?

♦  Zoek naar ervaringen van eerdere deelnemers
(enquêtes, reacties op Facebook, ect.)


SGR staat garant voor uw vooruitbetaalde reisgeld of zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw verblijf of terugreis in dit soort situaties alsnog wordt betaald.

Maar let op: SGR staat alleen garant wanneer u boekt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij SGR! Check daarom – voordat u een reis boekt – of uw reisorganisatie ook echt bij SGR is aangesloten.

Want alleen dan valt uw vooruitbetaalde reisgeld onder de SGR garantie. En boeken bij een SGR-reisorganisatie kost u bovendien niets extra. Zorg er dus altijd voor dat u uw voetbalkamp boekt bij een organisatie die is aangesloten bij SGR!

Voetbalkamp Info
Logo

organisatie AANMELDEN

KAMP AANMELDEN